Xarxes socials i teatre, el cas del Teatre del Raval de Gandia

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Per commemorar el Dia Mundial del Teatre en el Follow Friday Gandia vam parlar amb Carol Fuster, responsable de comunicació i xarxes socials de Teatre del Raval de Gandia.

El nou Teatre del Raval és un centre cultural polivalent, programador d’esdeveniments d’arts escèniques, però també d’activitats de formació, foment de la creació i divulgació. Des de la seua re-inauguració, gairebé fa sis mesos, al Raval s’han programat una trentena d’espectacles de teatre, música i audiovisuals d’entre els quals, no pot faltar la campanya de teatre escolar. El Teatre del Raval, una iniciativa de LaCasaCalba, està present en Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIN així com en la seua pàgina web.

Entrevista Teatre del Raval

Les xarxes socials com a peça fonamental en la comunicació i gestió cultural

Sobre què aporten les xarxes socials a la gestió cultural i en concret que li aporten a la nova gerència de Teatre del Raval, Carol Fuster destaca que es tracta d’una nova forma de comunicar molt apassionant que els permet donar a conéixer tot el que fan i arribar a molta més gent de cop. «Parlar de comunicació en gestió cultural implica parlar ja de les xarxes socials, en la gestió cultural cal comunicar, si no comuniquem és com si no existirem» afegeix Carol.

En el cas de Teatre del Raval les xarxes socials jugaren un paper fonamental ja des de la seua reobertura, «es va fer una campanya de micromecenatge per al finançament de la reobertura del teatre i es va dur a terme mitjançant les xarxes socials».

Facebook, el canal més complet

El Teatre del Raval de Gandia té en marxa diversos canals de comunicació online (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIN) , entre ells Facebook seria el preferit ja que «et permet esplaiar-te en els textos, pujar fotos i vídeo, consultar a qui arribes amb les estadístiques, etc.» Carol també destaca que igual d’apassionant com laboriosa és la tasca de creació de continguts i estratègia que comporta una eina com Facebook.

Pel que fa a Twitter, el Teatre del Raval l’usa sobretot per aquells continguts que precisen d’immediatesa «Acaben d’arribar els actors» «Imatges del backstage del muntatge d’esta nit» podrien ser alguns dels exemples.

Respecte a si el públic piula durant l’espectacle, Carol aclareix «Tenim constància que el primer que fa la gent usuària de xarxes socials quan entra és traure el mòbil i piular que està en el teatre i quina obra va a vore«.

Interacció amb les cies teatrals

El Teatre del Raval com a programador d’activitats d’arts escèniques està en contacte constant amb les companyies de teatre professionals «la majoria de companyies de teatre tenen una presència en xarxes molt potent, interactuem i compartim continguts per a crear expectació en el públic» finalitza Carol.


Recorda que pots escoltar-nos en directe divendres a partir de les 13h. en Radio Gandia SER o sempre que t’abellisca en el nostre podcast podcast de Diez y Diez Comunicación.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *